Hallgassa élőben!

Megyék Csatája – 5 érdekesség a csoportkörökből

A statisztikák szerelmeseinek lehet csemegézni az elmúlt öt hét történéseiből.

Befejeződtek a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny csoportkörei League of Legendsben és FIFA 21-ben. A két versenyjátékban több, mint 140 játékos (cserékkel együtt) viaskodott egymással, hogy eldőljön ki a régiók kettő legjobbja, akik képviselhetik megyéjüket a rájátszásban. Az alábbiakban öt érdekességet találtok az elmúlt hetek történéseiből.

Veretlenek

League of Legendsben egyetlen csapat tudta hibátlan mérleggel zárni a csoportköröket, a Csongrádi Turulok nem találtak legyőzőre az Idézők Szurdokában. FIFA 21-ben Xbox platformon Sero, a Bács-Kiskun Betyárok zászlaja alatt nyolcból nyolcszor begyűjtötte a három pontot, ezzel a teljesítménnyel könnyedén kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.

Nyeretlenek

Sajnos nem minden csapatnak és játékosnak jött ki jól a lépés a csoportkörökben. A Tolnai Hercegeknek túl erősnek bizonyultak az ellenfelek, így egyetlen egyszer sem tudták ledönteni az ellenfél Nexusát. FIFA 21-ben Xbox platformon SyGery nem örült túlságosan a hármas sípszóknak, a nagyon erős régióban nem tudott diadalmaskodni egy alkalommal sem a Hevesi Gólya.

Legtöbbet választott és tiltott hős

Hiába volt folyamatosan mozgásban a Megyék Csatája metája, köszönhetően a 10.23-as és 10.24-es frissítéseknek, van egy hős, aki képes volt mindkét kategóriában elhódítani az első helyet. Hecarim 56 alkalommal került kitiltásra, 52 mérkőzésen kiválasztották. A száguldó lovas mögött Shen került még igen sokszor a figyelem középpontjába.

Legtöbb rúgott gól

Xbox One-on a Budapesti Griffek (Gabinho) hatalmas hajrával behúzta a csoport első helyét, ehhez kellett az is, hogy 33 alkalommal nyúljon maga mögé a labdáért az ellenfél kapusa. PlayStation 4-en holtverseny alakult ki a legeredményesebb játékosok listájának élén. A Jászsági Lovas Vitézek (tooFrez_x10) és a Fejér Megyei Királyok (Brandt_x) 30-30 berúgott góllal mutatták meg a többieknek, hogy komoly esélyesként indulnak a rájátszásban.

A 0-0 nem divat FIFA 21-ben

Az összes lejátszott Megyék Csatája FIFA 21 csoportmeccsen mindössze két alkalommal született gól nélküli döntetlen. Először a Nógrádi Tollas Vitézek és a Komáromi Ezüst Vitézek védelmét nem lehetett feltörni, majd az utolsó fordulóban a Csongrádi Turulok és a Somogyi Sasok nem találták meg az utat a hálóba.

A Megyék Csatája rájátszása december 12-én statol el FIFA 21-ben és League of Legendsben. Ágrajzot és menetrendet a Megyék Csatája oldalán találtok!