Hallgassa élőben!

Hatalmas izgalmak után megvannak a továbbjutók a keleti régióban

Egy vérrel-verítékkel kiharcolt döntetlennek sikerült megcsípni a második helyet a Békési Oroszlánoknak.

Rendhagyó módon három napon keresztül játszanak a csoportkörök utolsó hétvégéjén a Megyék Csatája legerősebb League of Legends csapatai, így minden napra garantáltan jut izgalom. A szombati meccsnapon a keleti régió került a reflektorfénybe, ahol összesen két Bo2-es szériában csaptak össze az együttesek. Ez történt az MCS LoL csoportköreinek legutóbbi fordulójában.

Szabolcsi Medvék vs. Borsodi Sólymok (2-0)

Bármennyire próbálkoztak a Sólymok, nem adtak nekik esélyt Malackóék. Az első meccsen egyetlen gyilkosságot sem engedtek át a Sólymoknak, a visszavágón jóval nagyon adok-kapok ment a felek között. Hiába azonban a tisztes helytállás, a döntetlen kicsikarásához ennél többre lett volna szükség.

Békési Oroszlánok vs. Szabolcsi Medvék (1-1)

Óriási nyomás alatt voltak az Oroszlánok, mivel a csoport legerősebb ötöse ellen kellett legalább egy pontot szerezniük, hogy megkaparintsák a továbbjutást érő második helyet. Az odavágón erre vajmi kevés esélyük volt, mivel tökéletesen működött a Sylas dzsungel, de nem lehetett panasz a két szabolcsi lövészre sem. A visszavágóra azonban sikerült megtalálni a Medvék kriptonitját, ami végül a győzelmet jelentette az Oroszlánoknak. Robustow a felső ösvényen nem kegyelmezett gellernek, dRx simán lejátszotta Micket az alsó ösvényen. Ezzel a döntetlennel eldőlt, hogy a Jászsági Lovas Vitézek a harmadik helyre esnek vissza, a Békési Oroszlánok és a Szabolcsi Medvék folytathatják a rájátszásban.

Veszprémi Várvédők vs. Fejér Megyei Királyok (1-1)

A továbbjutás szempontjából nem volt tétje a két mérkőzésnek, azonban a becsületgyőzelmekért nagyon hajtottak a srácok. Az első felvonásban fokozatosan építette ki az előnyüket a Fejér Megyei Királyok, a legnagyobb differencia a felső ösvényen és a dzsungelben alakult ki. A 20. perc előtt sikerült már inhibitort dönteni, ezzel teljesen beszorultak bázisukra a Várvédők. A visszavágón a Várvédők alsó ösvénye megrázta magát, már a meccs első perceiben rengeteg gyilkosságot szerzett Ashe, amivel el tudták kezdeni görgetni a hólabdát. Folyamatosan nyílt az olló a két gárda között, bár a Királyok mindent megtettek, hogy három ponttal búcsúzzanak a Megyék Csatájától. Hiába Finy Garenjének gyengélkedése, a többi ösvényen kompenzáltak a társak, így elég volt a sárkánylélek és a Baron, hogy a 30. perc előtt behúzzák a Várvédők a mérkőzést.

Kattintsatok a Megyék Csatája Twitch csatornájára, vagy látogassátok meg a megyekcsataja.hu-t, hogy ne maradjatok le az élő közvetítésről!